Staňte se našimi fanoušky na:

Višňový dort s mocca krémem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NA TĚSTO: 4 žloutky, 4 bílky, 210g cukru, 80g mouky, 80g maizeny, 1 prdopeč NÁPLŇ A OZDOBA: 2 velké sklenice višňového kompotu a 1/4 l višňové šťávy, 30g maizeny, 1 svitek skořice, 30g cukru, kůra z limetky (citronu), 4 plátky bílé želatiny, 100g silné kávy Eilles Gourmet Café, 800g smetany na šlehání, 4 lžíce kávového likéru, asi 150g čokoládových hoblinek Z uvedených přísad připravíme piškotové těsto (viz Příprava piškotového těsta). Dno dortové formy prům. asi 26cm vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a uhladíme. Pečeme asi 35 minut na 180°C (horkovzdušná 160°C, plynová stupeň2-3). Korpus opatrně uvolníme asi po 10 minutách z formy a necháme na mřížce vychladnout, stáhneme papír. Vypeckované višně z kompotů necháme okapat, šťávu zachytíme a odložíme si 1/4 l. Maizenu rozmícháme v trošce kávy, ke zbylé višňové šťávě přidáme skořici, limetkovou nebo citronovou kůru a přivedeme k varu. Zahustíme rozmíchanou maizenou, vmícháme višně a hmotu necháme vychladnout, pak vyndáme svitek skořice. Korpus 1x prořízneme a dolní část položíme na dezertní talíř, okolo postavíme okraj formy, na korpus rozetřeme višňovou hmotu a položíme horní díl. ještě jednou dáme chladit a pak sundáme okraj (pokud se nám stane, že okraj nejde snadno odendat, projedeme mezi ním a dortem nožem). Želatinu necháme mezitím 10 minut změknout ve studené vodě. Vy mačkáme ji v ruce a rozpustíme v zahřáté kávě. Necháme vychladnout, smetanu ušleháme dotuha, a potom do ní vmícháme kávový likér a kávovou želatinu. Z mocca šlehačky vezmeme 5 lžic a dáme si je stranou, zbytek rozetřeme na dort a těmi 5 lžícemi nakonec potřeme okraj. Dort hustě posypeme hoblinkami a dáme nejméně na hodinu do chladničky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!