Staňte se našimi fanoušky na:

Základní křehké těsto

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Cukr, máslo, mouku a žloutek spolu vytvarujeme do podobu drobenky. Přidáme mléko nebo smetanu a vytvoříme hladké těsto (můžeme přidat víc mléka než je uvedeno v receptu). 2) Necháme aspoň na půl hodiny vychladit do ledničky. 3) Připravíme si formu - vystřihneme dva pruhy z pečícího papíru a dáme je na dno formy - každý pruh jde prostředkem formy, jsou do kříže (kolmo k sobě). Na ně dáme kruh o stejném poloměru, jako má forma. 4) Těsto vyválíme a přeneseme ho pomocí válečku do formy. Vtlačíme ho prsty do okrajů formy. 5) Dno propícháme vidličkou a nasypeme fazole. 6) Pečeme 15 minut na 180 °C. 7) Po vychladnutí můžeme plnit sladkou nebo slanou náplní.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |10. března 2016
super Odpovědět
asona |2. července 2015
Taky ho tak dělám Odpovědět
objev |21. srpna 2014
Dělám ho stejně. Odpovědět
sonizna |12. srpna 2014
Buď můžeme použít toto těsto nebo těsto na quiche, které je velmi podobné. Recept na základní těsto na quiche najdete u mě. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!