Staňte se našimi fanoušky na:

Žampiony v pivním těstíčku

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oddělíme bílek od žloutku. Ze žloutku, piva, mouky a nastrouhaného parmezánu ušleháme hladké těstíčko, které necháme chvíli odležet. Česnek prolisujeme nebo rozetřeme se solí a pepřem. Pažitku a bazalku nadrobno posekáme. Asi 1 lžíci bylinek si odložíme na ozdobení. Majonézu smícháme s jogurtem, česnekem a zbylými bylinkami. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Salát natrháme na větší kousky, rajčata nakrájíme na měsíčky. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do pivního těstíčka. Očištěné žampiony na vidličce namáčíme v těstíčku a necháme trochu okapat. Ve fritéze rozehřejeme olej a na něm žampiony smažíme dozlatova. Vyjmeme a na papírové utěrce nebo ubrousku necháme okapat. Salát a rajčata rozdělíme na talíře, přidáme fritované houby s trochou česnekové omáčky a posypeme zelenými bylinkami.Zbylou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

blanca.mysicka |14. května 2013
ukládám a zkusím :-) Odpovědět
A |14. května 2013
trošku pracné Odpovědět
Georgina |5. ledna 2013
určitě dobrůtka Odpovědět
Penelope |5. ledna 2013
Mňamka! :D Odpovědět
evahu |4. ledna 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!