Staňte se našimi fanoušky na:

Žampionový salát s artyčokoty

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z artyčoků odkrojíme tvrdé vnější listy a ze zbytku odřežeme špičky. Odkrojíme i košťály a pak artyčoky rozkrájíme na čtvrtky. Povaříme je v mírně osolené vodě asi 15 minut, scedíme a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajče podélně překrojíme a z obou půlek vymačkáme tekutinu. Dužinu nakrájíme na kostičky, plátky žampionů a čtvrtky artyčoků dáme na mísu, pokapeme citronovu šťávou, osolíme, opepříme a mírně zakápneme olivovým olejem. Přimícháme pokrájené rajče a povrch poklademe tenkými plátky ovčího sýra. Na ozdobu můžeme použít plátky chemicky neošetřeného citronu. Vhodnou přílohou je opečený bílý toustový chléb, jen slabě potřený bylinkovým máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bábrle Inka |14. května 2013
Určitě nebude, od toho ty kuchařky jsou, pokud si každý nechce udělat svou vlastní. Odpovědět
Rentiér1946 |14. května 2013
Nebude vadit když si tuhle kuchařku a i ty další stáhnu? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!