Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečená rajčata s lilkem

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Lilek nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Necháme 10 minut "vypotit". 2) Z lilku setřeme přebytečnou vodu a obalíme ho v hladké mouce. Opečeme na oleji 2-3 minuty z každé strany. 3) Bazalku nasekáme najemno (pár lístků necháme vcelku na ozdobu), rajčata a mozzarelu na plátky. 4) Na plech dáme pečící papír a vršíme na sebe lilek, mozzarellu, rajče a prokládáme bazalkou. Vytvoříme tak několik kopečků. 5) Zapečeme na 170 °C asi 5 minut. 6) Před podáváním zastříkneme balsamicem a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
super Odpovědět
sonizna |1. června 2015
skvělé jako příloha Odpovědět
objev |28. května 2015
Místo balsamicem můžeme zastříknout balsamicovou redukcí - ta se vytvoří z balsamicového octa, který svaříme na polovinu objemu. Redukce je hustší a vhodnější na saláty než balsamico. Odpovědět
objev |28. května 2015
Lehká večeře, doporučuji čerstvý salátek k podávání. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!