Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené Lumaconi Giganti plněné mletým masem

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pro 2 osoby (na 1 porci 6ks Lumaconi): 12 ks Těstovin Lumaconi (šneci), 300 g mletého vepřového masa, 1 cuketa, 2 lžíce extra vergine olivového oleje Sasso,1/2 plechovky loupaných sekaných rajčat Mutti, oregano,sůl, pepř, máslo na vymazání misky, 100 g sýra (Parmiggiano, mozzarela) Bešamel: 30 g hl. mouky, 30 g másla, 250 ml plnotučného mléka Mila - Alto Adige, sůl, bazalka Lumaconi uvaříme v dostatečném množství osolené vody s kapkou oliivového oleje 10 minut. Cuketu nakrájíme najemno. Mleté maso orestujeme na oleji asi 10 minut, přidáme bylinky a cukety a ještě 5 minut podusíme. Těstoviny směsí masa naplníme. Loupaná rajčata ochutíme solí a bylinkami a lekce svaříme asi 5 minut. Bešamel: Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, bazalkou a ještě 2 minuty povaříme. Vymažeme zapékací mísu máslem, poklademe plněnými Lumaconi, zalejeme střídavě rajčatovou omáčkou a bešamelem a zasypeme sýrem. Zvolna zapečeme na 160°C asi 15 minut a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |26. května 2014
super Odpovědět
Hana S |26. května 2014
udělat. Odpovědět
Hana S |26. května 2014
zkusím Odpovědět
Hana S |26. května 2014
určitě Odpovědět
Hana S |26. května 2014
neznám Odpovědět
Hana S |26. května 2014
Recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!