Staňte se našimi fanoušky na:

Zavařovaná jablka (náplň do štrúdlu)

Autor receptu: Da-Na (16 receptů)

Zavařená jablka jsou k nezaplacení, když se dělá v zimě nebo jen tak na rychlovku štrúdl.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Všechna jablka nastrouháme do veliké mísy (dle množství) a teď buď: Plníme do vyvařených sklenic postupně jablka - lžíce cukru - malinkatá špetka skořice - jablka - lžíce cukru - malinkatá špetka skořice... (podle toho, jak se vejdou "patra") nebo: V míse smícháme všechna nastrouhaná jablka, do toho dle chuti cukr a skořici - pořádně promícháme a plníme do vyvařených sklenic.
  2. Snažíme se postupovat co nejrychleji, neb jablka rychle hnědnou (i když ono to je v tomto případě stejně jedno, protože jsou trochu přibarveny skořicí). Jablka ve sklenicích pořádně "uhňácáme", nesmí zůstat vzduchové bubliny. Zavařujeme 30 min.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!