Staňte se našimi fanoušky na:

Závin s trojí nádivkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Z hladké mouky, 1 lžíce moučkového cukru, špetky soli, másla, žloutku a smetany vypracujeme těsto, které pak necháme ve fólii 30 minut odpočinout v chladu.
  2. Tvaroh rozmícháme se 100 g moučkového cukru, vanilkovým cukrem, bílkem a citronovou kůrou.
  3. Do kastrůlku vsypeme mák a krupicový cukr, přilijeme mléko a krátce povaříme. Vychladlou nádivku dochutíme skořicí.
  4. Těsto rozválíme na obdélník, potřeme makovou, pak tvarohovou náplní a navrch dáme rybíz zbavený stopek. Delší okraje přeložíme, potřeme vajíčkem a pečeme asi 35 minut při 180°.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |5. ledna 2015
vypadá to dobře Odpovědět
Hrabča |27. května 2013
Tak metynku znám jen kynutou, závin je jednodušší a Kerkonošská metynka taky - určitě zkusím obě varianty. Odpovědět
Bábrle Inka |26. května 2013
VELKAKOKI: Kérkonošská metýnka - 1 vejce, 1 hrnek cukru, 1 hrnek pol. mouky, 1 hrnek hr. mouky, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 prdopeč ..... Vše smícháme v jedné míse, vlijeme na plech, poklademe ovocem, možno i tvarohem, posypeme drobenkou a pečeme asi 25 minut při 200°. Toto je zase naše metýnka (velice podobnou má na TR Pavlína Čmielová ). Ale jinak se metýnka dělá z kynutého těsta a dává se jen jedna náplň a drobenka. Jestli můžete, pošlete recept na Polabinskou metýnku, děkuji. :-)) Odpovědět
Anna1960 |26. května 2013
znám dobrota Odpovědět
Aidel |26. května 2013
Ukládám :-) Odpovědět
ehm |25. května 2013
anooo Odpovědět
VELKAKOKI |25. května 2013
v Polabí se podobné nazývá metynka Odpovědět
monika81v |25. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Hrabča |25. května 2013
dobré Odpovědět
JitkaS. |25. května 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!