Staňte se našimi fanoušky na:

Zeleninová omáčka od babinky

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(2 hlasy)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zmrzlou zeleninu dáme do pekáčku, přidáme koření, máslo, podle chuti sůl a podlijeme vodou. Přikryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme doměkka asi 15 - 20 minut. Koření vybereme a zeleninu rozmixujeme. Dáme do hrnce, přidáme vývar nebo vodu, smetanu a uvedeme do varu. Zahustíme škrobem, který jsme rozmíchali v trošce vody a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a přidáme cukr a ocet. Podáváme s vajíčkem nebo masem z polévky, knedlíkem, těstovinami nebo bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!