Staňte se našimi fanoušky na:

Zelí červené i bílé

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ČERVENÉ NA POMERANČÍCH - příloha menší hlávka červeného zelí, 2 jablka, 1 pomeranč, 2 cibule, hřebíček, sádlo, 2 lžíce octa, červené víno, trochu třtinového cukru, sůl Zelí rozkrojíme na čtvrtky, odkrojíme košťál a nakrájíme na nudličky, spaříme je vodou a necháme okapat. Oloupaná jablka bez jádřince nastrouháme najemno, z pomeranče nastrouháme kůru. Pak ho oloupeme a nakrájíme na kostičky, podle potřeby vypeckujeme. Oloupanou cibuli nastrouháme najemno a hřebíček rozdrtíme na prášek. V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme zelí, pomeranč, jablko, cibuli, cukr, sůl a hřebíček. Promícháme, podlijeme octem a vínem a pomaličku dusíme doměkka. Hotové zelí posypeme pomerančovou kůrou. Může být jako příloha např. ke kachně. BÍLÉ KRKONOŠSKÉ - příloha 1kg vepřové kýty, cibule, syrové hlávkové zelí, žampiony, mouka, máslo, olej sójová omáčka, ml. pepř, curry, sůl Kýtu nakrájíme, nakrájenou cibuli zpěníme na oleji dohněda, podusíme na ní maso a podlijeme vodou. Nakrájíme zelí a žampiony. Asi za 30 minut, když je kýta měkká, přidáme připravenou tmavší jíšku, zahustíme, necháme povařit a přidáme zelí a žampiony. Při mírné teplotě podusíme maximálně 10 minut, aby zelí příliš nezměklo. Ochutíme sójovou omáčkou, špetičkou curry, osolíme a opepříme. Zelí má být vláčné, ale nesmí být rozvařené. ČERVENÉ S MANDARINKAMI - salát malá konzerva mandarinek, 1/2 hlávky zelí, 3 lžíce balsamico octa, 1 lžíce tmavého cukru, 2 lžíce olivového oleje, nasekané vlašské ořechy, špetka soli Zelí nakrájíme na velmi tenké proužky, zakapeme olejem, přidáme balsamico ocet, cukr rozmíchaný v několika lžících vody a ořechy. Necháme marinovat aspoň 30 minut, pak zelí rozdělíme na talíře a ozdobíme mandarinkami z kompotu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!