Staňte se našimi fanoušky na:

Zmrzlina s exotickým ovocem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Pro 4 osoby Kiwi oloupeme, jedno rozkrájíme na dílky, druhé na půlkolečka. Kumkváty důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka (neloupeme). Karambolu rovněž opláchneme a rozkrájíme na hvězdičky. Část ovoce rozložíme do čtyř pohárů, přidáme zmrlinu a zbylé ovoce. Nakonec přelijeme likérem, případně ozdobíme mochyněmi a mátou. Podává se ihned. Poznámka: Karambola je sladkokyselá a velice osvěžující. Má zelené až žluté, oválné, 10-15 cm velké, plody s hvězdicovým průřezem. Kumkváty vypadají jako malé šišaté (okrouhlé) pomeranče a podobně i chutnají. Váží průměrně 10 g a jsou velké asi jako větší oliva, tedy v průměru 2-3 c m. Na rozdíl od jiných citrusů se kumkváty konzumují i se slupkou, která je velmi tenká. Slupka je oranžová, hladká a uvnitř je malé množství dužiny jemně nakyslé chuti. Plod je třeba před jídlem dobře omýt. Nejlepší jsou sytě oranžové a spíše přezrálé plody, které jsou pak příjemně svěže kyselé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |1. ledna 2014
dobrá Odpovědět
liza |7. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
uuu|12. května 2013
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!