Staňte se našimi fanoušky na:

Znojemská omáčka se slaninou

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Slaninu nakrájíme na hranolky a prošpikujeme jimi maso, které ještě osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji společně s cibulí. Podlijeme trochou vývaru a dusíme pod poklicí do měkka. Měkké maso vyndáme a uchováváme v teple. Šťávu vyrestujeme do tuku a zaprášíme moukou. Krátce opečeme, přilijeme zbytek vývaru, šťávu prošleháme a 15 minut povaříme. Okurky nakrájíme na kostičky, maso na plátky, které vložíme prohřát do omáčky. Před podáváním do omáčky vmícháme na kostičky pokrájené kyselé okurky. Vhodná příloha je rýže nebo knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |25. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!