Staňte se našimi fanoušky na:

2x domácí vanilková omáčka

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. varianta: 250 ml smetany na šlehání, 30 g cukru moučka, 2 žloutky, 1 vanilkový lusk Smetanu dáme vařit do vodní lázně nebo na velmi mírný oheň. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem vyškrábneme zrníčka a ta i s rozříznutým luskem dáme do smetany. Smetanu za občasného míchání (cca 5 minut) udržujeme těsně pod bodem varu. Žloutky ve větší nádobě promícháme s moučkovým cukrem. Za stálého míchání žloutků velmi pomalu přiléváme horkou smetanu. Směs pak přecedíme přes jemné sítko. Přecezenou směs vrátíme na mírný oheň a za stálého míchání prohřejme opět těsně pod bodem varu. V momentě, kdy omáčka zhoustne, je hotová můžeme podávat. 2. varianta: 80 g pískového cukru, 4 dl mléka, 3 žloutky, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička solamylu Do vyššího hrnce dáme žloutky, vanilkový cukr, pískový cukr, škrobovou moučku, mléko a vše rozkvedláme. Hladkou směs postavíme na mírný oheň a za stálého míchání přivedeme k varu. Když omáčka dostatečně zhoustne, můžeme ji použít. Vanilkové omáčky přidáváme např. k ovoci, ovocným knedlíkům, koblížkům, buchtičkám a pod.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lobelka |7. ledna 2015
Výborná Odpovědět
Annett |6. listopadu 2014
1++ mňam Odpovědět
ZD|2. března 2015
Vařit něco ve vodní lázni mě vždy spolehlivě odrazovalo ... ale jednou se přece začít musí, ne? Díky za recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!