Staňte se našimi fanoušky na:

3x Linecká kolečka od Cvikovské babičky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S TMAVOU A BÍLOU POLEVOU 350g hl. mouky, 250g masielka Milsy, 140g mouč. cukru, 2 žloutky, citron.kůra; Poleva tm. - 100g čokolády, 30g ztuž.tuku; Poleva bílá - 70g ztuž.tuk, 2 lžíce mléka, 125-140g mouč. cukru Do prosáté mouky rozsekáme nadrobno ne příliš vychlazený tuk, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou kůru a zpracujeme na hladké těsto. Odpočinuté vyválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrájíme kolečka. Pečeme na 180°C asi 7-10 minut, dorůžova. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ztuž. tuk a dobře zamícháme. Rozehřejeme ztuž. tuk, přidáme mléko, mouč. cukr a důkladně vymícháme. Po upečení kolečka slepíme libovolným krémem a vrchní část namočíme do čokoládové polevy, necháme okapat, dáváme pozor, aby okraj polevy nestekl na krém či dolní díl. Do ještě nezaschlé, ale už nestékající tmavé polevy kápneme 2-3 kapky cukrové polevy, kterými hned protáhneme špičku párátka - vznikne hezký ornament. S OŘECHOVÝM SNĚHEM 180g hl. mouky, 100g moučkového cukru, 60g masielka Milsy, 2 žloutky; Na sníh - 2 bílky, 150g cukru krupice, 100g strouhaných ořechů Mouku prosejeme na vál, přidáme rozsekaný tuk, cukr a žloutky, zpracujeme na hladké těsto. Vyválíme tenký plát a vykrajujeme kolečka, přendáme na vymazaný plech a cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou stříkneme na střed ořechový sníh. Pečeme na 200°C. Ořechový sníh můžeme dochutit kůrou nastrouhanou z citronu nebo pomeranče, můžeme přidat i špetku skořice a místo části cukru přidat cukr vanilkový. RAKOUSKÁ 150g hl.mouky, 100g mouč.cukru, 210g másla Tourage 84%, 210g strouhaných neloupaných mandlí, 2 žloutky, 2 tlučené hřebíčky, 1/2 lžičky skořice, bílek, sekané mandle na ozdobu, zavařenina na slepení, citronová šťáva na dochucení Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka, rozdělíme je na plech. Potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme sekanými mandlemi, upečeme dorůžova a pak slepujeme zavařeninou dochucenou citronovou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!