Suroviny
- tapiokové perly (malé ) 90 g
- voda 1 litr
- kokosové mléko (neslazené ) 60 ml
- cukr krystal 2 lžíce
- mango (zralé, oloupané, nakrájené na kostky) 1 ks
- papája (zralá, oloupaná, zbavená semen a nakrájená na plátky) 1/2 ks
- limetková šťáva z 1 limety
- třtinový cukr 4 lžičky
Postup přípravy
- V kastrolku přiveďte při vysoké teplotě k varu 4 šálky (1 l) vody. Snižte teplotu, přisypte tapioku a pozvolna 12–15 minut vařte, dokud tapioka nezmění konzistenci v rosol. Nechte v jemném sítu důkladně okapat.
- Tapioku přendejte do mísy. Přidejte kokosové mléko a krystalový cukr a dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil. Přikryjte a nechte v lednici dobře vychladit, 1 až 24 hodin.
- Rozdělte pudink do misek a navrch dejte ovoce. Pokapejte limetovou šťávou, posypte třtinovým cukrem a ihned podávejte.
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem Zdroj: kuchařka Superjídlo