Olivia Andrews

Telecí ossobuco s kapustovou gremolatou z pomalého hrnce

Moje hodnocení
7x

Toto vynikající italské casserole z jemného telecího masa je zpestřeno kapustovou gremolatou. Na tento recept budete potřebovat alespoň pětilitrový pomalý hrnec, ale přinášíme i recept na přípravu v troubě.

4 porce
120 minut

Suroviny

Gremolata

Postup přípravy

  1. V POMALÉM HRNCI: Ve velkém hrnci rozehřejte polovinu oleje na středně vysokou teplotu. Do mísy vsypte mouku, opepřete a osolte. Telecí obalte v mouce a 5 minut pečte dozlatova. Vložte maso do pomalého hrnce. Snižte teplotu na střední a přilijte do hrnce zbytek oleje. Přidejte cibuli, skořici a nové koření a 4 minuty smažte, dokud cibule nezměkne. Přilijte víno a nechte alkohol 3 minuty odpařovat. Poté tuto směs, rajčata, oregano, vývar, bobkové listy a citronovou kůru dejte do pomalého hrnce. Osolte a opepřete. Vařte 6 hodin na nízkém stupni a pak opatrně přidejte olivy. Vařte ještě hodinu, dokud se maso nezačne oddělovat od kosti.
  2. Mezitím v míse smíchejte všechny ingredience na gremolatu. Osolte, opepřete a nechte 30 minut odstát, aby citronová šťáva změkčila kapustu.
  3. Podávejte s polentou nebo bramborovou kaší a gremolatou.
  4. V TROUBĚ: Předehřejte troubu na 150 °C. Ve velkém žáruvzdorném hrnci rozehřejte polovinu oleje na středně vysokou teplotu. Do mísy vsypte mouku, opepřete a osolte. Telecí obalte v mouce a 5 minut pečte dozlatova. Maso vyjměte. Snižte teplotu na střední a přilijte do hrnce zbytek oleje. Přidejte cibuli, skořici a nové koření a 4 minuty smažte, dokud cibule nezměkne.
  5. Vraťte telecí do hrnce a přidejte rajčata, oregano, víno, bobkové listy a citronovou kůru. Osolte a opepřete. Přiveďte k varu a nechte minutu probublávat, poté přilijte vývar a opět přiveďte k varu. Přiklopte pokličkou a pečte 90 minut v troubě. Přidejte olivy a nechte v troubě dalších 30 minut, dokud maso nezměkne.
  6. Mezitím v míse smíchejte všechny ingredience na gremolatu. Osolte, opepřete a nechte 30 minut odstát, aby citronová šťáva změkčila kapustu.
  7. Podávejte s polentou nebo bramborovou kaší a gremolatou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Olivia Andrews


Přečtěte si také

Recepty