Life with Anny

Teplý čočkový salát s mrkví a balkánským sýrem

Moje hodnocení
16x

Luštěninové saláty jsou velmi vděčné, skvěle zasytí, chutnají báječně a servírovat je můžete teplé i jako přílohu k masu, ale jsou výtečné i studené, takže si je můžete zabalit do krabičky do práce nebo na piknik.

4 porce
30 minut

Dresink

Postup přípravy

  1. Čočku propláchněte v teplé vodě a poté ji dejte vařit do osolené vody, dokud nebude měkká.
  2. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli na proužky a nahrubo nastrouhanou mrkev. Směs osolte, opepřete a promíchejte. Jakmile je čočka uvařená, smíchejte ji s mrkví a cibulí. Přidejte na kostky nakrájený balkánský sýr, nasekanou petržel a celé černé olivy.
  3. V misce si připravte dresink. Smíchejte šťávu z citronu, balzamikový ocet a olivový olej. Poté salát zalijte dresinkem a vše důkladně promíchejte. Případně salát dochuťte podle chuti.

MORA právě spouští k aktuální situaci na svém webu a Facebooku projekt s názvem „Spolu to zvládneme, jako již 195 let“. Každý den tak přináší osvědčený recept na chutné, rychlé a levné jídlo. A také třeba tipy na domácí cvičení od ambasadorek značky MORA, Hanky Kynychové a Kateřiny Neumannové a mnoho dalších rad a triků, jak zvládnout každodenní život i novou situaci. Nebudou chybět ani oblíbené soutěže o hodnotné ceny – třeba aktuální soutěž o nejlepší rodinný recept, v níž ti nejlepší vyhrají malé kuchyňské spotřebiče!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Life with Anny


Přečtěte si také

Recepty