Teriyaki kuličky z mletého masa s restovaným pak choi

Moje hodnocení
4x

Asijské kuchyně se nemusíte bát. Její příprava je velice rychlá a většinou si vystačíte s pár surovinami. Tyhle masové koule jsou jen jemně pikantní a k zbláznění dobré. Servírujte je s rýží a křehkým salátem pak choi, kterému sluší něžné dochucení a blesková úprava.

4 porce
60 minut
asijská

Kuličky

Pak choi

Další výborné recepty, kterým dodají výjimečnou chuť kvalitní omáčky Kikkoman, najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Do velké mísy dejte mleté maso, jarní cibulky nakrájené najemno, 1 stroužek česneku najemno nasekaný a 1 lžičku nastrouhaného zázvoru. Přisypte strouhanku, přidejte vejce, sójovou omáčku Kikkoman a dochuťte solí a pepřem.
  2. Směs důkladně propracujte a nechte ji 10 minut odstát v lednici. Poté rukama vytvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu a odkládejte je na prkénko (bude jich 25-30 ks).
  3. Ve velké nepřilnavé pánvi vhodné do trouby rozehřejte rostlinný olej a masové kuličky na něm orestujte dozlatova ze všech stran.
  4. Poté přidejte do pánve lžíci sezamového oleje, 2 nasekané stroužky česneku a 2 lžičky nastrouhaného zázvoru. Krátce zarestujte a přilijte Kikkoman Teriyaki omáčku s praženým sezamem. Promíchejte a pánev vložte do trouby rozehřáté na 200 stupňů a pečte 15 minut, občas promíchejte.
  5. Mezitím si uvařte jasmínovou rýži a připravte pak choi.
  6. Saláty pak choi promyjte, seřízněte košťál a poté je rozdělte na jednotlivé listy, ty větší můžete ještě podélně rozříznout.
  7. Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na něm orestujte krátce nadrobno nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Přihoďte listy pak choi, restujte asi 2 minuty, až lehce zavadnou.
  8. Poté do pánve přilijte omáčku Kikkoman Ponzu Citrus a ještě 2 minuty duste.
  9. Masové kuličky podávejte s jasmínovou rýží, posypané opraženým sezamem a restovaným pak choi jako přílohou.

PRIMA TIP: Podobným způsobem můžete místo pak choi připravit i jinou zeleninu. Hodí se například stonková brokolice, na špalíčky nakrájené jarní cibulky nebo zelený chřest. Použít můžete i čerstvý špenát nebo mangold, jen je restujte kratší dobu.

Chcete ještě více inspirace? Vyzkoušejte připravit grilované plody moře s Ponzu omáčkou podle videoreceptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty