Náš modrý mák

Vanilkové rohlíčky s bílým mákem

Moje hodnocení
6x

Mák je velmi zdravá potravina plná vápníku a minerálních látek, kterou bychom měli konzumovat mnohem častěji. Zkuste mák zakomponovat i při pečení vánočního cukroví. Místo ořechů zkuste třeba do jedné dávky přidat do vanilkových rohlíčků delikátní bílý mák.

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

Na obalení

Postup přípravy

  1. Veškeré ingredience na těsto smíchejte a zpracujte v hladké kompaktní těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici. Mezitím si předehřejte troubu na 170 ̊C a připravte si do velké mísy směs moučkového a vanilkového cukru na obalování.
  2. Odpočaté těsto vyjměte z lednice a tvarujete na přibližně stejně velké rohlíčky. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 5 minut (délka pečení záleží na velikosti rohlíčků). Hotové, ještě teplé rohlíčky obalujte v cukrové směsi.

Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák, nejlépe takový, který je označen Českou cechovní normou. Více informací o naší české tradiční plodině a další makové recepty najdete na www.nasmodrymak.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Náš modrý mák


Přečtěte si také

Recepty