Bánh mì bageta s trhaným kuřecím masem nebo vepřovou šunkou

Moje hodnocení
11x

Typický vietnamský street food? Rozhodně bánh mì! Variací této neodolatelné a krásně křupavé bagety existuje hned několik, takže si každý může vybrat podle vlastní chuti. My pro vás dnes máme recept na náplň z trhaného kuřecího masa nebo vepřové šunky. Tak jdeme na to!

4 porce
120 minut
větnamská

Trhané kuřecí maso

Nakládaná mrkev

Na bagetu

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte nakládanou mrkev.
  2. Ohřejte vodu v rychlovarné konvici.
  3. Požadované množství vody přelijte do hrníčku a přidejte k ní cukr, sůl a rýžový ocet, promíchejte.
  4. Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky.
  5. Nudličky dejte do misky a zalijte je sladkokyselým nálevem, který jste připravili.
  6. Mrkev nechte 1–1,5 hodiny nakládat, poté nálev slijte. Mezitím připravte maso.
  7. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  8. Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na kostky.
  9. V hrnci rozehřejte olej a na něm nejprve orestujte cibuli s česnekem.
  10. Poté přidejte i maso.
  11. Osolte, opepřete, přidejte koření, protlak, cukr, balzamiko, worcestr a podlijte vodou.
  12. Ztlumte plamen, zakryjte hrnec či pánev pokličkou a nechte dusit 1,5 hodiny, aby bylo maso měkké a dalo se vidličkami roztrhat.
  13. Nyní můžete kompletovat bagetu.
  14. Bagety dejte na chvilku do trouby, aby byly křupavé.
  15. Poté je rozkrojte napůl, abyste měli čtyři kusy na čtyři porce a každou rozkrojte ještě podélně, ale nerozřízněte ji celou, nechte jeden okraj spojený, ať se vám lépe jí.
  16. Jednu stranu bagety nyní namažte paštikou a druhou majonézou.
  17. Na paštiku položte dostatek trhaného masa nebo šunky dle chuti.
  18. Na maso/šunku položte plátky okurky, poté nakládanou mrkev, jarní cibulku a koriandr.
  19. Stejně postupujte i u dalších kousků baget.
  20. Ihned servírujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty