redakce Prima FRESH

Babiččina chlebová polévka

Moje hodnocení
10x

Každá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit. A kdo ho vždy zvládnul uvařit nejlépe? No jistě, babička! Vyzkoušejte chlebovou polévku a nechte se omámit její skvělou vůní.

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na tuku postupně osmahněte kousek celeru, mrkve a cibuli.
  2. K zelenině přidejte chléb, kopřivy, bobkový list, lahůdkové droždí a hned podlijte horkou vodou nebo trochou vývaru z kopřiv.
  3. Osolte a nechte asi půl hodiny vařit.
  4. Rozmixujte se smetanou, opepřete a přidejte česnek. Na závěr rychle rozkvedlejte vejce a přilijte.
  5. Přisypte sušenou majoránku, ta polévku ještě podtrhne! Zasypejte nastrouhaným parmazánem nebo pažitkou a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty