Salát
- brambory (nové případně varný typ A) 600 g
- zelené fazolky 250 g
- červená cibule 1 ks
- cherry rajčata 1 hrst
- kapary 2 lžíce
- sůl
Zálivka
- citron (chemicky neošetřený ) 1 ks
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- extra virgin olivový olej 4 lžíce
Postup přípravy
- Brambory vydrhněte kartáčkem, ale neloupejte je. Nakrájejte je na měsíčky a uvařte je v osolené vodě téměř doměkka, nesmí se rozpadat. Trvá to asi 20 minut. Na poslední 2 minuty přidejte očištěné fazolky. Pak zeleninu slijte a nechte mírně zchladnout.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, cherry rajčata přepulte. Vsypte je do mísy, přidejte kapary, brambory a fazolky.
- Nakonec připravte zálivku. Prošlehejte metličkou citronovou šťávu, 1 lžičku strouhané citronové kůry, hořčici a olej. Přilijte ji k salátu, zlehka promíchejte a podávejte.
Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlriecha 2 Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Bramborový salát s hořčicí a fazolkami podle Pohlriecha 2 Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka