Susie Theodorou

Burrata s opečeným štěrbákem a chilli

Moje hodnocení
4x

Kadeřavý salát štěrbák je příbuzný čekanky, proto v jeho chuti můžete cítit mírnou hořkost, která výtečně doplňuje sladkost burraty. Buclaté červené kalábrijské chilli papričky jsou středně ostré a mají příjemnou květinovou vůni. Pokud je neseženete, použijte jinou oblíbenou chilli papričku, ale pozor, ať její ostrost nepřebije sýr a salát.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Listy štěrbáku nebo pampelišky opláchněte, osušte v papírové utěrce a opečte na rozehřátém oleji s chilli. Jakmile listy zavadnou, vyjměte je a rozložte na talíř. Do pánve kápněte citronovou šťávu, osolte, opepřete a promíchejte. Nevařte.
  2. Burratu částečně natrhejte na listy, zakápněte ochuceným olejem z pánve a nechte 5 minut stát. Podávejte teplé.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Susie Theodorou

Esence nakladatelství Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty