redakce Prima FRESH

Cizrnová polévka s citronem a těstovinami orzo

Moje hodnocení
8x

Inspirovala se řeckou polévkou avgolemono, která je ovšem kuřecí. V téhle maso není, ale bytelná cizrna s jemně oříškovou chutí ho víc než dobře nahradí. Sezamová pasta jí dodá krémovitost a příjemně exotickou vůni, citron svěžest a nezaměnitelné aroma.

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a mrkev a smažte za promíchávání 5 až 7 minut. Pak přidejte česnek a smažte ještě asi minutu.
  2. Vlijte vývar, uveďte do varu, přidejte těstoviny a cizrnu, snižte žár a zlehka vařte 8 až 9 minut, až těstoviny změknou.
  3. Sundejte z plotýnky, vmíchejte tahini a postupně vmíchávejte citronovou šťávu, až dosáhnete požadované chuti. Vsypte lístky špenátu nebo kadeřávku a nechte zavadnout. Polévku podle chuti posypte koprem, osolte a opepřete.

PRIMA TIP: Nálev z konzervované cizrny uchovejte. Ve světě se mu říká aquafaba a díky obsaženým slizovitým látkám má schopnost se při vyšlehávání chovat jako vaječný bílek – vytvoří sníh podobné konzistence.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty