S vášní pro jídlo

Dýňová polenta s červenou řepou – ideální hřejivý oběd

Moje hodnocení
8x

Polenta je hodně specifická, ale jakmile ji vyzkoušíte, věříme, že jí přijdete na chuť. V kombinaci s famózní pečenou zeleninou, v tomto případě s pečenou dýní a řepou, jde o skvělou lahůdku, která zaručeně zahřeje.

2 porce
60 minut

Suroviny

TIP: Dýni na polentu můžete upéct rovnou na jednom plechu s řepou, stačí ji jen pokapat olejem a péct doměkka.

Postup přípravy

  1. Očištěnou řepu nakrájejte na plátky a potom kostičky o hraně asi 1,5 cm.
  2. Řepu potom promíchejte s trochou oleje a balzamikovým octem a pečte na plechu s pečicím papírem v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut doměkka.
  3. Potom ji lehce osolte a dejte stranou.
  4. Na polentovou kaši nalijte do hrnce mléko a přidejte pečenou dýni, vše v hrnci rozmixujte dohladka pomocí tyčového mixéru.
  5. Ke směsi dýně a mléka přilijte vývar a přiveďte k varu.
  6. Postupně do tekutiny vmíchávejte polentu a dle instrukcí na obalu nechte polentu povařit.
  7. Nakonec kaši stáhněte z plotny a zamíchejte do ní najemno strouhaný parmazán a máslo.
  8. Hotovou polentu potom jen dosolte a na talíři posypte pečenou řepou, pepřem, trochou parmazánu a zakápněte olivovým olejem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty