Zdeněk Pohlreich

Filipínské kebaby z bůčku

Moje hodnocení
4x

Bůček je vepřové maso prorostlé tukem, který dodá výslednému jídlu šťavnatost a chuť. Na gril se tohle maso báječně hodí, protože ho v podstatě nejde vysušit. Zkuste ho tentokrát připravit podle receptu Zdeňka Pohlreicha. Dost netradiční marináda s citronovou limonádou vás mile překvapí.

4 porce
30 minut
filipínská

Suroviny

Marináda

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na proužky a dejte do mísy. Bambusové špejle namočte do studené vody.
  2. V jiné misce smíchejte sójovou omáčku, limonádu, cukr, kečupu a citronovou šťávu. Osolte. Česnek oloupejte a stroužky prolisujte do misky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Promíchejte se zbylými surovinami v misce na marinádu a přelijte ji přes maso. Promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice alespoň na 1 hodinu.
  3. Maso vytáhněte z lednice 30 minut před grilováním. Gril rozehřejte na střední žár, 230–290 °C. Maso napíchejte jako žížalky na špejle a grilujte je asi 10 až 12 minut dozlatova. Během grilování je potírejte zbylou marinádou. Hotové kebaby nechte asi 5 minut odpočívat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty