Ivana Stenzlová

Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli

Moje hodnocení
4x

Toto bezmasé jídlo je velmi rychlé na přípravu a může být i výbornou přílohou, například k masu. Můžete ho podávat i samostatně k večeři jen se salátem nebo k obědu jako přílohu k pečenému kuřecímu masu. 

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Batáty namočte do octové vody a dobře je vydrhněte. (Pokud se nechcete s čištěním tolik zdržovat, batáty pouze oloupejte.)
  2. Oprané nebo oloupané batáty nastrouhejte nahrubo.
  3. V míse je promíchejte s kysaným zelím.
  4. Hojně osolte, přisypte dostatek majoránky a vše dobře promíchejte.
  5. Batáty s kysaným zelím rozprostřete na plech vymazaný přepuštěným máslem nebo do zapékací nádoby.
  6. V hrnku rozšlehejte vejce se solí, nasekanou chilli papričkou a kurkumou.
  7. Batáty rovnoměrně zalijte rozšlehanými vejci.
  8. Zakápněte olivovým olejem a opepřete.
  9. Pečte 30 minut při 170 °C, až se na povrchu vytvoří mírně zlatavá kůrka.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ivana Stenzlová

Smart Press Ivana Stenzlová

Autorka – mikrobioložka a odbornice na výživu – podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví. Propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie. Přináší zároveň nový způsob vaření, který je postavený na přípravě pokrmů s harmonizačním účinkem. Přes 60 originálních tzv. pětielementových receptů pokrývá všechna roční  období, od snídaně po večeře, od polévek po dezerty. Nechybí ani základní recepty na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka či zdravé domácí fermentované nápoje (kefíry) a postupy pro fermentaci obilnin a luštěnin.

Vydává nakladatelství Smart Press.


Přečtěte si také

Recepty