Gratinované brambory se sýrem a smetanou

Moje hodnocení
10x

Jídla z brambor bývají snadná na přípravu a výsledek vždy stojí za to! Mnohdy vám k tomu navíc stačí jen několik málo ingrediencí. Uvařte rodině k víkendovému obědu tyto famózní gratinované brambory, jistě si všichni pochutnáte.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky.
  2. Plátky vložte do zapékací mísy a vrstvěte na sebe. Jednotlivé vrstvy lehce osolte a opepřete.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. V rendlíku rozehřejte máslo, jakmile se rozpustí přidejte smetanu, plátky česneku a muškátový oříšek. Chvilku zahřejte a odstavte z ohně.
  5. Horkou smetanou zalijte plátky brambor.
  6. Brambory ještě posypte nastrouhaným sýrem.
  7. Nyní vše dejte zapéct do trouby na cca 30–40 minut.
  8. Brambory musí být měkké, smetana vytvořit hustější omáčku a sýr musí být hnědý či zlatavý.
  9. Hotové brambory nechte chvilku zchladnout a můžete je posypat posekanou petrželkou a pažitkou.

Připravte i dokonalé francouzské brambory s uzeným masem a vejci podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty