www.nejmelouny.cz

Grilované kuřecí špízy s melounovou chilli omáčkou

Moje hodnocení
6x

Masové špízy grilované na jehle jsou oblíbenou pochoutkou. Zkuste tentokrát jemné kuřecí maso doplnit chuťově výraznou netradiční salsou ze sladkého melounu s pikantní chilli papričkou.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky a napíchněte na kovové jehly. Každý špíz posypte oblíbeným grilovacím kořením, osolte, opepřete, pokapejte olejem a nechte chvilku odpočinout.
  2. Mezitím připravte melounovou chilli omáčku. Meloun spolu se žlutou chilli papričkou nasekejte na drobné kousky a dejte do misky. Přidejte koriandr, špetku soli a dle sladkosti melounu cukr. Následně vše důkladně promíchejte, můžete krátce rozmixovat a nakonec přimíchejte propasírovaný stroužek česneku.
  3. Špízy s kuřecím masem grilujte pozvolna, až bude maso propečené a dozlatova. Podávejte s melounovou omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

www.nejmelouny.cz


Přečtěte si také

Recepty