archiv Bohemia Sekt

Jemný hráškový krém s křupavými kapřími hranolky

Moje hodnocení
7x

Na Štědrý den se podává celá plejáda polévek, které lze považovat za tradiční. Kromě rybí polévky s jikrami a mlíčím je to i zelňačka nebo polévka hrachová či hrášková. Právě hráškový krém bude asi nejvíce chutnat dětem, a pokud ho doplníte místo chlebových krutonů kapřími hranolky, máte rázem splněnou i druhou tradici a jako hlavní chod si můžete dát s klidným svědomím řízek nebo vinnou klobásu.

4 porce
30 minut

Suroviny

Hranolky

Postup přípravy

  1. V rybím vývaru uvařte na kostičky nakrájenou bramboru, když je měkká, přidejte hrášek a vařte ještě minutu. Poté rozmixujte dohladka, dochuťte solí a pepřem a zjemněte smetanou.
  2. Maso z kapra i s kůží (zbavenou šupin) nakrájejte na proužky, obalte ve směsi mouky, škrobu, papriky, kmínu a soli a osmažte v rozpáleném oleji nebo sádle dokřupava.
  3. Polévku nandejte do talířů, zakápněte smetanou a navrch položte kapří hranolky.

PRIMA TIP: Škrob přidaný do mouky zajistí křehký a křupavý povrch kapřích hranolků.

Doporučení sommeliera: Svěží chuť šumivého vína Bohemia Sekt Ryzlink rýnský sec s jemnou kyselinkou i jeho typická vůně lipového květu změní každou příležitost ve výjimečný zážitek. Nezní to jako dokonalý partner královské hostiny, kterou vaše vánoční menu bezesporu bude? Pokud při vaší Štědrovečerní večeři nesmí chybět hrášková polévka, právě k ní je tento sekt zelenkavé barvy se zlatavými odstíny s intenzivním jemným perlením výtečným společníkem.

Doporučená vína a sekty naleznete na www.osobnivinoteka.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Bohemia Sekt


Přečtěte si také

Recepty