Jehněčí kapustové rolky

Moje hodnocení
6x

Kapustové rolky jsou takový zapomenutý a znovuobjevený recept. Připravit je můžete s jehněčím masem, které má svou specifickou chuť. Rajčatová omáčka tomu všemu dodá tu správnou šťávu! :)

4 porce
90 minut

Na 10 rolek

Omáčka

Na servírování

  • feta (na kostičky nakrájený )
  • koriandr (nasekaný lze nahradit petrželkou)

Postup přípravy

  1. Ve větší pánvi rozehřejte tuk a přidejte najemno nakrájenou cibuli a česnek, promíchejte a nechte 3 minuty restovat.
  2. Do středně velké mísy vložte mleté maso, přidejte orestovanou cibuli s česnekem a promíchejte. Poté přidejte římský kmín, skořici, oregano, sůl a pepř a promíchejte.
  3. Na závěr přidejte vejce a nasekaný feta sýr a rukou propracujte, aby se směs rovnoměrně promíchala. Hotovou masovou směs vložte zatím do lednice.
  4. Kapustu očistěte a odřízněte vnější listy a košťál. Následně oddělte 10 větších listů a opláchněte pod tekoucí vodou.
  5. Do velkého hrnce vlijte filtrovanou vodu a přiveďte k varu. Do vroucí vody poté vložte část listů a nechte 3 minuty změknout. Poté listy vyndejte, opláchněte ledovou vodou a nechte odkapat. Stejný proces opakujte se zbývajícími listy.
  6. U každého listu kapusty poté odřízněte spodní část s dřevnatým stonkem. Z masové směsi vytvořte 10 stejně velkých šišek. Do prostředka spodní části listu kapusty poté položte šišku z masové směsi, okraje listu přehněte přes maso a váleček z masa do listu zaviňte.
  7. Stejný postup opakujte se zbytkem rolek. Do větší nádoby na pečení poté rolky vyskládejte.
  8. Do menší pánve přidejte rajčatové pyré, nasekaný česnek, bobkové listy, sůl a pepř. Vše promíchejte a nechte cca 5 minut prohřát.
  9. Hotové pyré poté rozprostřete rovnoměrně na kapustové rolky. Vše poté zalijte půl hrnkem masového vývaru.
  10. Troubu předehřejte na 185 °C, rolky vložte překryté do trouby a pečte cca 55–60 minut. Hotové rolky podávejte se zeleninovým pyré, posypané nasekanou fetou a koriandrem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Cukrfree

Cukrfree Cukrfree

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.


Přečtěte si také

Recepty