Kachní vývar s konfitovaným kachním stehnem

Moje hodnocení
6x

Krymská ulice v pražských Vršovicích je líhní zajímavých podniků, které nabízejí moderní gastronomii mnoha různých stylů. Vlajkovou lodí je fusion restaurace Jam and Co., která nabízí asijská jídla, ale také to nejlepší z české a evropské kuchyně. S námi se podělili o recept na silnou kachní polévku s voňavým kořením a rozpadajícím se masem. Uvařte si ji doma – nebo ještě lépe, zajděte ji ochutnat přímo do Krymské!

1 porce
120 minut
asijská

Postup přípravy

  1. Kachní stehna omyjte, řádně nasolte a vložte do pekáčku s rozpuštěným kachním sádlem tak, aby byla celá ponořená. Konfitujte v troubě 3 hodiny na 120 °C.
  2. Po třech hodinách by měla jít kost z masa lehce vyndat. Stehna dopečte před podáváním na grilu nebo v troubě dozlatova.
  3. Zatímco se stehna pečou, připravte vývar z kachního skeletu (vývar táhněte na mírném ohni a stahujte tmavou pěnu z povrchu, dokud není vývar čistý).
  4. Opalte rozkrojenou cibuli spolu s kořením. Restujte společně bambus, česnek, celý černý pepř, koriandr (semínka) a kardamom a vše přidejte do vývaru. Po dvou hodinách vývar přeceďte přes jemné síto a dochuťte solí, pepřem, cukrem a rybí omáčkou.
  5. Na zálivku smíchejte ocet, česnek, chilli, bambus a trochu cukru.
  6. Kachní stehno podávejte s uvařenými rýžovými nudlemi, podlijte trochou vývaru, přidejte naložený bambus a posypejte čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a osmaženou šalotkou. K jídlu podávejte zálivku k namáčení.

Objevte fusion klenot ve Vršovicích

Vaříme to, co máme rádi z asijské kuchyně v kombinaci s českou a evropskou. Čerstvé a kvalitní suroviny jsou naší prioritou. Přes oběd si u nás pochutnáte na poledním menu. V naší nabídce si přijdou na své milovníci masa i vegetariáni. Jídlo nás baví!

Restaurace Jam & Co., Krymská 1, Praha 10 – Vršovice

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jam and Co.


Přečtěte si také

Recepty