Hovory s řezníkem

Krůtí kostky ve slanině podle Florentýny

Moje hodnocení
11x

Hledáte-li dietní maso, které všem chutná, sáhněte po krůtím prsu. A pak ho doplňte výraznějšími surovinami – bylinkami, kořením, smetanou nebo slaninou. Kostky masa obalené ve slanině vypadají nádherně, lákavě voní a určitě se z nich stane večírkový hit nebo záchrana rychlých teplých večeří.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Krůtí prso zbavte případných povrchových blan. Podélně, podle svalových vláken, ho rozřízněte na hranolky široké i vysoké 4 cm a pak je překrájejte na kostky. Každý kus zabalte do plátku slaniny. Nemusíte ji upevňovat, udrží se na mase sama.
  2. Rozehřejte pánev na středně silném stupni a vložte do ní obalené masové kostky překrývajícími se kousky slaniny dospod. Opékejte nejméně 5 minut dozlatova. Obraťte a pokračujte dalších pět minut po druhé straně.
  3. Přilijte smetanu a jakmile se začne vařit, ztlumte teplotu a nechte ji 5 minut zvolna pobublávat, až lehce zhoustne.
  4. Maso rozdělte na talíř, zalijte smetanovou omáčkou a podávejte s pečivem nebo špeclemi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hovory s řezníkem

Jana Florentýna Zatloukalová Hovory s řezníkem

Zkušená autorka kuchařek a populárního blogu Kuchařka pro dceru si uznání vysloužila podrobně popsanými recepty, ve kterých vysvětluje všechna případná úskalí tak, že se pod jejím vedením můžete bez obav pustit do složitých pokrmů a výsledek vždy sklidí potlesk. Ve stejném duchu se nese i kuchařka Hovory s řezníkem, ve kterém poutavě představuje svět masa a čtenáře krok za krokem učí, jaké maso se hodí k čemu a jak ho nejlépe upravit. Nabyté znalosti si můžete hned prakticky vyzkoušet v téměř 200 receptech. Druhé vydání má krásné nové fotky a hravou grafiku.

www.kucharkaprodceru.cz


Přečtěte si také

Recepty