redakce Prima FRESH

Křupavé hovězí po asijsku

Moje hodnocení
6x

Syté a rychlé jídlo se skvělými chuťovými i vizuálními parametry – vítěz večeří všedních dnů.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Arašídy zlehka opražte v suché pánvi a pak je rozdrťte v hmoždíři a dejte stranou. Česnek a závor oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Pánev postavte na střední stupeň, vlijte lžíci sezamového oleje a přiddejte badyán. Vložte mleté maso a vařečkou ho rozdělujte, aby se neslepovalo do hrudek. Pak přidejte polovinu česneku a zázvoru a med. Smažte za stálého promíchávání 5 minut, až bude směs křupavá a zlatohnědá.
  3. Mezitím rozetřete zbylý česnek a zázvor v hmoždíři na kašičku a vmíchejte k ní obě omáčky a limetovou šťávu. Nudle uvařte podle návodu na obalu, jarní cibulku očistěte a chilli paričku nakrájejte (případně ji zbavte semínek).
  4. Salátovou zeleninu nakrájejte na nudličky nebo natrhejte na kousky. Na talíře rozložte zeleninu, scezené nudle, zakapejte zálivkou, posypte křupavým hovězím, chilli papričkou, rozdrcenými arašídy a otrhanými lístky koriandru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty