Anneka Manning

Křupavé zázvorové sušenky

Moje hodnocení
6x

Tyto sušenky jsou dobře známé z regálů obchodů (údajně jsou dokonce těmi nejoblíbenějšími na Novém Zélandu). Jsou úžasně voňavé a také tvrdé, díky tomu se ideálně hodí k namáčení do čaje. A nyní nastal čas, abyste si upekli a smočili v čaji své vlastnoručně připravené sušenky.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C nebo 160 °C v případě použití funkce horký vzduch. Vyložte dva velké plechy pečicím papírem.
  2. Mouku, sušený zázvor, skořici, jedlou sodu, cukr a máslo zpracujte ve food processoru sekacími noži, dokud směs nebude připomínat jemnou strouhanku.
  3. V menší misce dobře promíchejte zlatý sirup a vroucí vodu. Přilijte ke směsi s moukou a pomocí pulzního tlačítka míchejte, pouze dokud se vše nespojí. Přendejte do středně velké mísy.
  4. Z těsta vykrajujte polévkovou lžící kousky a hněťte z nich kuličky. Kuličky pokládejte na plech asi 5 cm od sebe a stlačujte je na placičky o tloušťce přibližně 1 cm.
  5. Pečte oba plechy najednou v předehřáté troubě 20–22 minut nebo do té doby, než budou sušenky zlatavé a pevné na dotyk. V polovině doby pečení plechy prohoďte. Hotové sušenky vyjměte z trouby a nechte vychladnout na plechách.

PRIMA TIPY:

  • Sušenky vydrží ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 2 dny.
  • Tyto sušenky chutnají skvěle také s citronovou glazurou. Lžičkou naneste a rozetřete trochu polevy na každou sušenku a nechte polevu asi 30 minut tuhnout před tím, než sušenky budete podávat nebo uskladníte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Anneka Manning

Knihy Omega Anneka Manning

Ať už jste začátečník, nebo pečete často, tato kniha pro vás bude užitečná. Anneka Manning vám odhalí 10 postupů, které jsou základem pro každé pečení.

Kniha obsahuje 90 receptů na sladké i slané pečené dobroty, s jejichž pomocí se stanete zručnějšími a bude z vás pekař, jak má být!

"Tato kniha je absolutně skvělá, zaujala mě hned od první stránky. Anneka přistupuje k pečení logicky, dělí své recepty do skupin podle postupů. Je geniální. Každý recept vypadá chutně. Zaručuji vám, že tato kniha se stane klasikou." Stephanie Alexander

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty