redakce Prima FRESH

Kubánské picadillo

Moje hodnocení
7x

Mleté maso na sebe tentokrát bere podobu proslulého pokrmu vonícího Karibikem. Pusťte si salsu a zapalte doutník…

4 porce
60 minut
karibská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej. Vsypte cibuli, papriku a česnek. Za pravidelného promíchávání smažte, až zelenina zvláční a rozvoní se.
  2. Přidejte maso a opékejte ho za rozmělňování vařečkou asi 4 až 5 minut, až trochu zhnědne. (Pustí-li maso hodně tuku, odeberte ho a použijte jinak).
  3. Přidejte rajčata a vařte, až změknou, rozmačkávejte je přitom vařečkou. Vlijte víno, vodu a přidejte protlak. Dobře promíchejte a uveďte do varu. Vmíchejte olivy, rozinky, oregano a římský kmín.
  4. Snižte příkon a směs vařte 15 až 20 minut, až zhoustne. Osolte ji a opepřete. Picadillo podávejte horké, hodí se k němu čerstvé pečivo i třeba rýže.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty