redakce Prima FRESH

Kuře Marbella s olivami a sušenými švestkami

Moje hodnocení
14x

My se jídel z jednoho pekáče zkrátka nemůžeme nabažit! Ať už jsou masová, nebo třeba zeleninová. Dnes jsme vsadili na kuře s olivami a kapary, něčemu takovému se totiž nedá odolat.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ostrým nožem v kloubu oddělte paličky od horních částí stehen.
  2. Naporcované maso dejte do (ideálně skleněné) mísy, přidejte rozmáčknuté stroužky česneku, oregano, sůl, pepř, ocet, olivový olej, švestky, olivy, kapary se 2 lžícemi nálevu a bobkové listy.
  3. Vše jemně promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a nechte do druhého dne marinovat v chladničce.
  4. Následující den předehřejte pečicí troubu na 175 °C. Namarinované maso i s veškerou marinádou a ingrediencemi, rozložte v jedné vrstvě do zapékací mísy a přelijte bílým vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr.
  5. Pečte v předehřáté troubě dozlatova přibližně 60 minut. V průběhu pečení maso přelévejte výpekem. Podávejte posypané najemno nasekanou petrželkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty