Suroviny
- kuřecí stehno (s kostí a kůží) 4 ks (cca 1,5 kg)
- česnek (oloupaný a rozmáčknutý nožem) 6 stroužků
- oregano (sušené ) 1 lžíce
- červený vinný ocet 60 ml
- olivový olej 60 ml
- sušené švestky (vypeckované ) cca 100 g
- zelené olivy (vypeckované ) cca 100 g
- kapary 60 g + 2 lžíce nálevu
- bobkový list 3 ks
- hnědý cukr 50 g
- bílé víno (suché ) 125 ml
- hladkolistá petržel (najemno nasekaná,na podávání) 1 lžíce
- sůl 1 lžička
- černý pepř (hrubě mletý ) 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Kuřecí stehna omyjte, osušte a ostrým nožem v kloubu oddělte paličky od horních částí stehen.
- Naporcované maso dejte do (ideálně skleněné) mísy, přidejte rozmáčknuté stroužky česneku, oregano, sůl, pepř, ocet, olivový olej, švestky, olivy, kapary se 2 lžícemi nálevu a bobkové listy.
- Vše jemně promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a nechte do druhého dne marinovat v chladničce.
- Následující den předehřejte pečicí troubu na 175 °C. Namarinované maso i s veškerou marinádou a ingrediencemi, rozložte v jedné vrstvě do zapékací mísy a přelijte bílým vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr.
- Pečte v předehřáté troubě dozlatova přibližně 60 minut. V průběhu pečení maso přelévejte výpekem. Podávejte posypané najemno nasekanou petrželkou.
Kuře Marbella s olivami a sušenými švestkami 2 Zdroj: Kublanka.cz