Nugetky
- kuřecí prsa 3 ks
- vejce 3 ks
- hladká mouka asi 6 lžic
- kukuřičné lupínky (drcené kukuřičné lupínky nebo corn flakes strouhanka) asi 200 g
- chilli (drcené chilli vločky nebo kajenský pepř)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Hranolky
- brambory (větší ) 6 ks
- rostlinný olej (na smažení (řepkový))
K podávání
- majonéza 100 g
- hořčice 100 g
- hladkolistá petržel 1 hrst
- sůl
Postup přípravy
- Kuřecí maso opláchněte a nakrájejte na menší kousky. Můžou to být nudličky nebo menší plátky. Z obou stran je lehce osolte, opepřete, můžete posypat i špetkou chilli.
- Připravte misku s moukou, druhou s rozšlehaným vejcem a třetí s nadrcenými lupínky. Nejprve všechny plátky obalte v mouce, pak postupně ve vejci a nakonec v lupíncích. Ve vejci a lupíncích můžete každý kousek obalit dvakrát, pokud je chcete mít extra křupavé. Obalené kousky klaďte na tác vyložený pečicím papírem – s rozestupy, ať se k sobě nepřilepí. Ve vysoké pánvi rozpalte větší vrstvu oleje a řízečky smažte z obou stran dozlatova.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky. V hlubší pánvi, ve které jste smažili řízky, rozpalte vyšší vrstvu oleje. Brambory smažte nadvakrát.
- Brambory rozdělte na dvě menší várky. Jednu smažte jen do lehce zlaté barvy, pak hranolky z oleje vyndejte, nechte okapat a smažte druhou várku. Po vyjmutí druhé várky do oleje znovu vraťte tu první a smažte dozlatova. Díky dvojitému smažení budou hranolky extrémně křupavé.
- Hranolky pak osolte a posypte najemno pokrájenou hladkolistou petrželí.
- Na dip smíchejte hořčici s majonézou, případně dochuťte pepřem a podávejte.
Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem Zdroj: Marek Podhora