Coolinářka

Kuřecí stehna pečená na podzimní zelenině

Moje hodnocení
8x

Jídla z jednoho pekáče si zkrátka nemůžeme vynachválit. Proč? Jsou snadná, relativně rychle zvládnutelná a navíc nakrmí celou rodinu naprosto bez problémů.

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Pekáč vymažte máslem.
  2. Na jeho dno dejte na čtvrtky nakrájené oloupané brambory, očištěné překrojené růžičkové kapustičky, na kolečka nakrájené mrkve, měsíčky červené řepy a na polovinu překrojenou palici česneku.
  3. Vše osolte a zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.
  4. Kuřecí porce omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte, opepřete a lehce posypte sladkou paprikou.
  5. Poklaďte je na zeleninu a na každou porci rozdělte máslo. Přidejte snítky čerstvých bylinek – tymiánu a šalvěje.
  6. Vše lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem a dejte péct na 180 °C na 50 minut.
  7. Pak pekáč odkryjte a dopečte dozlatova.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty