Lahůdková sekaná z mletého masa s lesními houbami

Moje hodnocení
5x

Sekanou nemusíte péct jen jako tradiční šišku, zkuste ji upéct v bábovkové formě a uvidíte, jak ji budou strávníci obdivovat! Tahle sekaná je navíc zajímavá i chuťově, kromě masa je v ní velká spousta lesních hub. Skvěle se do ní hodí holubinky a masáci, kteří mají příjemně máslovou chuť, ale klidně je nakombinujte i s hřibovými houbami. A mimo sezónu se nebojte použít hlívu nebo žampiony.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibule nakrájené na kostičky dosklovata. Pak přihoďte najemno nasekaný česnek, lehce zarestujte, aby se nespálil a přidejte na malé kousky nakrájené lesní houby.
  2. Restujte asi 10 minut, až se vydusí všechna tekutina a houby se trochu opečou. Odstavte pánev z ohně a nechte trochu vychladnout.
  3. Toustový chléb rozmixujte v mixéru na hrubší strouhanku a zakapejte ji vývarem nebo vodou.
  4. Do velké mísy dejte mleté maso, vejce, navlhčenou strouhanku, sůl, pepř, kmín, čubricu, nasekanou hladkolistou petržel a hrubozrnnou hořčici. Přidejte houbovou směs a vše důkladně ručně promíchejte, až bude směs kompaktní.
  5. Formu na bábovku důkladně vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Troubu nechte rozehřát na 180 stupňů na horkovzduch.
  6. Do připravené formy opatrně přesuňte masovou směs, snažte se, aby tam nezůstaly vzduchové bubliny a nakonec formou párkrát bouchněte o desku, aby si směs sedla.
  7. Formu vložte do předehřáté trouby a pečte 45 minut. Poté formu vyndejte a nechte sekanou ještě 5 minut stát, až se sekaná zpevní. Vyklepněte na talíř a podávejte.

Vyzkoušejte také recept na babiččinu sekanou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty