Losos v krémové omáčce se špenátem a sušenými rajčaty

Moje hodnocení
22x

Rozplývavé vlastnosti lososího masa se tu báječně snoubí se stejně rozplývavým máslem a hutnou smetanou. Krémovitost na druhou i rafinované dochucení, to je něco pro mlsné jazýčky!

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi. Zprudka na něm opečte osolené a opepřené kousky ryby, nejprve masitou stranou dolů, 5 minut z každé strany. Vyjměte a dejte stranou.
  2. Ve výpeku v pánvi nechte rozpustit máslo. Osmažte na něm česnek, až se rozvoní, asi 1 minutu, pak přidejte cibuli, rovněž ji zlehka osmažte a zalijte vínem. Nechte trochu odvařit, pak přidejte kousky rajčat a smažte je 1 až 2 minuty, aby se rozvoněly.
  3. Příkon snižte na nízký, vlijte smetanu a na mírném stupni povařte, občas promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Vsypte lístky špenátu a nechte je zavadnout, pak přidejte parmazán. Krátce povařte, až se sýr rozpustí, a omáčku zahustěte škrobovým nálevem (lžičku škrobu rozmíchejte se lžící vody). Vařte už jen asi minutu, promíchejte.
  4. Lososa podávejte přelitého omáčkou, ozdobeného petrželkou. Hodí se k němu třeba nové brambory, ale i křupavé pečivo, případně rýže.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty