Kitchen Story

Narozeninový dort s kokosovým krémem

Moje hodnocení
6x

Chcete překvapit člena rodiny, partnera nebo známé parádním narozeninovým dortem? Pak pro vás máme perfektní tip! Ocení ho především ti, kteří se vyhýbají mléku – krém je totiž připravený z kokosové smetany. Na ozdobu stačí marmeláda, trochu ovoce a květů. Naprostá krása, že?

1 porce
120 minut

Forma: průměr 24 cm + průměr 18 cm

Kokosový krém

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravte krém smícháním všech ingrediencí. Dejte chladit do lednice alespoň na 2 hodiny, ale klidně si ho můžete připravit i den předem.
  2. Troubu předehřejte na 160 °C. Dno obou forem na dort vyložte pečicím papírem, okraje vymažte olejem nebo máslem.
  3. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vyšlehejte s cukrem a z bílku a špetky soli vyšlehejte pevný sníh.
  4. V míse smíchejte mouku, mleté mandle a kypřicí prášek. Přidejte žloutkovou směs a důkladně promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte po částech sníh.
  5. Těsto vlijte do obou připravených forem a dejte péct do předehřáté trouby na 45 minut.
  6. Hotové těsto nechte vychladnout na mřížce.
  7. Korpusy rozřízněte napůl. Pomažte marmeládou, pak krémem a poklaďte rovnoměrně čerstvými malinami. Přiklopte druhou půlkou a stejně tak postupujte s menším korpusem.
  8. Zbylý krém rozetřete po obvodu, uhlaďte nožem a dejte dort chladit do lednice. Po chvíli chladnutí můžete udělat korekce. Doporučujeme dort chladit ideálně přes noc.
  9. Před servírováním ozdobte květy a čerstvými malinami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty