Suroviny
- červená cibule 1 ks
- jablečný ocet 3 lžíce
- vejce 6 ks
- mléko (polotučné ) 60 ml
- olivový olej 3 lžičky
- tvaroh (odtučněný) 100 g
- pažitka (nadrobno nasekaná) 1 lžíce
- uzený losos 100 g
- ředkvičky (výhonky,microgreens) 15 g
- chléb (kváskový ) 3 velké krajíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší měsíčky. Zalijte ji v misce jablečným octem a nechte chvíli marinovat.
- Ve větší míse prošlehejte vidličkou nebo zlehka metličkou vejce, mléko, sůl a pepř. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, vlijte do pánve třetinu vaječné směsi (zhruba 120 g) a opékejte 3 minuty na středním stupni. Pomocí obracečky omeletu otočte a opékejte ji ještě 30 sekund. Stejným způsobem připravte zbylé dvě omelety.
- Tvaroh rozmíchejte s pažitkou a špetkou soli dohladka. Upečené omelety potřete pažitkovým tvarohem a poklaďte uzeným lososem a marinovanou cibulí. Posypte výhonky ředkvičky a podávejte s plátkem chleba.
Omeleta s tvarohem a uzeným lososem 2 Zdroj: Jak jíme zdravě na jaře