Valijah Klásová

Pakory – křupavé indické smaženky

Moje hodnocení
11x

Smažené pokrmy milují všechny národy bez ohledu na podnebí. Horký křupavý obal a šťavnatá náplň oblaží chuťové pohárky, které volají po přídavku. V Indii se pakory připravují zejména v chladnějších dnech a často na ně narazíte v pouličních stáncích. Někde se přidávají do kari místo masa či zeleniny, poslouží i jako nápadité party občerstvení. Do pakor se hodí jakákoliv zelenina, i ta mírně ovadlejší, brambory, sýr nebo krevety. Zkrátka cokoliv, co najdete v lednici.

4 porce
60 minut
indická

Těstíčko

Pakory

  • sýr panýr 300 g
  • zelenina (podle chuti – zelená kapie, červená cibule, cuketa, květák, brokolice) 300 g
  • rostlinný olej (na smažení)

K podávání

Postup přípravy

  1. Sýr nakrájejte na 5mm plátky nebo 1cm kostičky. Zeleninu nakrájejte na menší kousky – brambory nebo květák na tenké plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější plátky, brokolici rozdělte na menší růžičky.
  2. Mouku promíchejte se solí a kořením a metličkou postupně zašlehávejte vodu, aby vzniklo hustší těstíčko.
  3. V hrnci rozehřejte 4cm vrstvu oleje. Sýr a zeleninu vkládejte postupně do těstíčka a smažte v oleji dozlatova. Osmažené kousky vyjměte na savý papír a nechte vsáknout přebytečný tuk.
  4. Podávejte teplé s čatní a rajtou nebo zeleninovým salátem a pečivem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Valijah Klásová

Valijah Klásová

Osobní román s pečlivě vybranými a ozkoušenými recepty na různé druhy kari a oblíbené indické a pákistánské pokrmy přečtete jedním dechem. Autorka s netypicky českým jménem se narodila v Písku, přestěhovala se do Prahy a po letech v korporátní sféře se rozhodla otevřít si obchod s indickým kořením. Setkání s pákistánským obchodníkem s kořením jí naprosto změnilo život. Společně s autorkou se naučíte připravovat od základu nejen kari, ale i další zeleninové pokrmy, drobné lahůdky i sladké dobroty.

Vydává nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty