Suroviny
Postup přípravy
- Nejprve uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Mezitím si připravte lilky. Nakrájejte je kolečka, poté překrojte na menší kousky, osolte a dejte stranou vypotit.
- Ty pak osušte papírovou utěrkou a na trošce oleje krátce orestujte. Poté je dejte stranou do misky.
- Ve výpeku orestujte dosklovata šalotku nakrájenou nadrobno. Poté přidejte prolisovaný česnek a jen krátce zarestujte.
- Přilejte rajčatovou směs, osolte, opepřete a provařte pár minut.
- Uvařené těstoviny smíchejte s rajčatovou směsí, přisypte orestovaný lilek a promíchejte.
- Podávejte zasypané trochou parmazánu a ozdobené čerstvou bazalkou.
Penne s lilkem, rajčaty a bazalkou 1 Zdroj: istockphoto.com
PRIMA TIPY
- Máte doma pár cherry rajčat? Klidně je přidejte do základu omáčky a nahraďte jimi malou část připravené passaty. Recept bude pak zase o něco zajímavější!
- Místo oblíbeného parmazánu můžete použít i jiné italské sýry, třeba ricotta je skvělá volba.