Pečený losos s medovo-hořčičnou marinádou

Moje hodnocení
14x

Pokrmy z ryb umí být nenáročné na suroviny i přípravu. Leckdy stačí jen trochu koření, díky kterému vykouzlíte specialitu od prvního do posledního sousta. Přesně takový je dnešní pečený losos s medovo-hořčičnou marinádou!

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Lososa omyjte a osušte.
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C.
  3. V misce smíchejte hořčici, med, propasírujte česnek a přidejte citronovou kůru.
  4. Lososa osolte a opepřete a dejte ho do zapékací mísy na pečicí papír.
  5. Pomažte ho marinádou a nakonec na něj položte rozmarýn.
  6. Dejte péct na 20 minut do trouby.

TIP: Lososa krásně doplňují semínka granátového jablka a jako příloha se k němu hodí gratinované brambory.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty