redakce Prima FRESH

Pomalu pečené vepřové maso po kubánsku

Moje hodnocení
13x

Možná by si to málokdo pomyslel, ale vepřové je kubánské národní maso, údajně byla divoká prasátka pečená v jámách vyložených rozžhavenými kameny středobodem kuchyně původních obyvatel ostrova. Typická marináda/omáčka mojo ho povznese na manu z tropického ráje!

6 porcí
120 minut
karibská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso dejte do velkého pekáče a důkladně ho osolte a opepřete.
  2. V misce promíchejte pomerančovou a limetovou šťávu a kůru, římský kmín, česnek a olej. Promíchejte a rozdělte na dvě poloviny.
  3. Jednou částí marinády zalijte maso a čistýma rukama ji do něj vmasírujte ze všech stran. Zakryjte alobalem a nechte marinovat nejméně dvě hodiny, případně přes noc.
  4. Troubu předehřejte na 140 °C. Vložte do ní pekáč s (přikrytým) masem a pečte 3 hodiny. Pak sundejte alobal a teplotu trouby zvyšte na 160 °C. Naběračkou přelijte maso vypečenou šťávou a za občasného přelévání pečte ještě 2 až 3 hodiny. Maso musí být tak měkké, aby se jeho vlákna dala oddělovat vidličkou.
  5. Maso vyndejte z trouby a nechte ho 15 minut odpočívat. Mezitím připravte mojo: Listy bylinek nasekejte nahrubo, dejte je do velké mísy, zašlehejte zbylou marinádu a několik lžic vypečené šťávy z masa. Osolte a opepřete.
  6. Maso buď nakrájejte nebo natrhejte a rozložte na velký talíř, omáčku mojo podávejte zvlášť.

PRIMA TIP: Chcete-li dodržet kubánskou notu, podávejte maso se směsí uvařené rýže promíchané s uvařenými tmavými fazolemi a případně s opečenými zeleninovými banány plantains.

Výborné recepty na masové pečínky najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty