Akademiekvality.cz

Podzimní salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky

Moje hodnocení
10x

Na podzim můžou být saláty stále lehké a čerstvé, ale můžete je obohatit o „podzimní suroviny“. Tento salát s baby špenátem je ozdobený dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. Červená řepa je jedním z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém. Velmi zdravé jsou i vlašské ořechy, které jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin a obsahují i dostatek vlákniny a bílkovin.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Proprané salátové listy smíchejte s nakrájenými jablky a řepou.
  2. Na dresink promíchejte vodu, olej, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše osolte a opepřete.
  3. Salátovou směs přelijte dresinkem a zasypte rozdrobeným sýrem a ořechy.

PRIMA TIP: Jakou zvolit nivu? Se sýrem s ušlechtilou plísní NIVA extra z Mlékárny Otinoves, s.r.o., nebo s Jihočeskou Nivou od Madety chybu neuděláte. Obě mají značku Klasa.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty