My Cooking Diary

Polévka Tom Kha Gai

Moje hodnocení
5x

Tradiční polévka z thajské kuchyně? Rozhodně Tom Kha Gai! Tato superpolévka má spoustu chuti, vůní a dokáže být pěkně ostrá! :)

2 porce
30 minut
thajská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Šalotku a česnek nakrájejte najemno, zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, chilli nakrájejte na kolečka, kuřecí maso na tenké nudličky a citronovou trávu naklepejte tupou hranou nože tak, aby se z ní uvolnilo co nejvíc aroma.
  2. Pokud máte citronovou trávu dostatečně dlouhou, můžete ji pak uvázat do uzlíčku, aby se z polévky po uvaření líp vytahovala. Pokud nemáte, rozpulte ji.
  3. Na oleji si v hrnci (nebo we woku) opečte lehce šalotku, pak přidejte nasekaný česnek a chilli a opékejte asi minutu, dokud se všechno krásně nerozvoní.
  4. Všechno pak zalijte kuřecím vývarem, kokosovým mlékem, přidejte citronovou trávu, zázvor a nechte tak deset minut povařit.
  5. Pak přidejte kuřecí maso na nudličky, žampiony, rybí omáčku, cukr a limetovou šťávu. Všechna dochucovadla doporučujeme dávat nejdřív v menším množství a radši pak přidat na konci vaření.
  6. Polévku vařte cca 5 až 8 minut, dokud maso nebude uvařené.
  7. Z hotové polévky odstraňte citronovou trávu a finálně dochuťte. Rybí omáčku používejte místo soli.
  8. Finální talíř dozdobte nasekanou čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a chilli.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

My Cooking Diary


Přečtěte si také

Recepty