Petr Cvan / Zrozeno v EU

Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem se zeleninou

Moje hodnocení
5x

Pstruh je oblíbená ryba, které sluší jednoduchá úprava. Orestujte ji na přepuštěném másle, které pokrmu dodá příjemnou máslovou chuť, ale při smažení se nepřepaluje. Jako přílohu vyzkoušejte pohankové rizoto se zeleninou - tradiční česká plodina má příjemnou oříškovou příchuť a k rybě se báječně hodí.

4 porce
30 minut
česká

Ryba

Rizoto

Postup přípravy

  1. Vykuchané pstruhy řádně omyjte pod tekoucí vodou a osušte. Pokapejte je zvenku i uvnitř citronem, jemně osolte a obalte v hladké mouce.
  2. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opečte dozlatova.
  3. Po opečení slijte použitý tuk z pánve a dejte na pánev jednu lžíci čerstvého másla. Pstruhy na máslo položte, obraťte a přendejte na talíře.
  4. Na pánev s máslem nasypte omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku a jen velmi krátce zpěňte. Máslo s petrželkou nalijte na pstruha a poklaďte plátky citronu.
  5. Pohanku nasypte do vroucí mírně osolené vody a vařte 10 minut. Následně sceďte přebytečnou vodu.
  6. Cibuli nakrájejte na nudličky a zpěňte na oleji. Papriky nakrájejte na kostičky, žampiony na plátky, vše přisypte k cibuli a krátce opečte. Směs trochu osolte, opepřete a duste, dokud maso nezměkne. Přidejte dále prolisovaný česnek a směs smíchejte s uvařenou pohankou.

PRIMA TIP: Během svého nákupu se při výběru potravin zaměřte na jejich původ v zemích Evropské unie. Ideální je, pokud se veškerá zemědělská produkce může spotřebovat do pár desítek nebo maximálně stovek kilometrů od místa výroby. Jakékoliv převážení na velké vzdálenosti navíc významně ovlivňuje čerstvost všech zemědělských a potravinářských produktů.

Více informací na: www.zrozeno.eu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Petr Cvan / Zrozeno v EU


Přečtěte si také

Recepty